Lyckat hundmöte och skenande kor

Publicerad 2013-09-30 21:12:05 i Allmänt,

Idag vaknade jag med feber, huvudvärk, halsont och magont och somnade om igen och sket i skolan, aldrig att jag hade gått dit när jag mår dåligt.

Vaknade vid 13 igen, låg och drog mig upp och gick ut med monsterhunden.
Han gick lös en bra bit och gjorde av massa energi, gick förbi korna utan problem.
Under kvällen gick vi ut igen och innan jag han ta ett stadigt grepp ifall grannens hund var ute skenar kossorna förbi i hagen nedanför backen och Opsis kastar sig ner med mig flygandes.
I slutet av backen få jag ett bra tag och haken i halsbandet ch kan äntligen få stopp på honom, då börjar han göra någon blandning av frustrerat skrik, gnäll, morr, ylning och skall, vilket resulterade att jag stod dubbelvikt av skratt medan Opsis inte fattade ett smack.
Anyways, väl nerlugnad gick han lös till paddocken och där gjorde vi av med mer energi och lite spring i snår då frisbeen hamnade utanför paddocken så det blev lite uppletning av sak samtidigt.
Kom en pudel som gick förbi och BARA ett skall hördes från Opsis, som skötte sig finfint och kunde sitta och titta på den, leka med frisbeen, gå slalom mellan benen m.m.
Framsteg!!

Bråk, bräk och bruk

Publicerad 2013-09-29 21:08:09 i Allmänt,

Under veckan jag varit bortrest har det hänt ett och annat kan jag iaf säga...
Kortfattat så har Opsis strosat iväg upp i skogen och sedan ner vid vägen och bitit en person i vaden som sedan hotat och trakasserat och ringt flera gånger per dag för att hemförsäkringen inte ringt honom ang. ersättning osv osv osv.
Jag ska iaf ta hjälp av en instruktör så fort jag får tillräckligt med pengar, vilket förhoppningsvis händer i nov eller december, innan dess får jag jobba på egen hand.

Idag har vi däremot inte gjort så mycket förutom att tuggat stort nöt-lårben och sprungit av sig med hjälp av frisbeekastning, tränat koppelgående(vilket han är kass på och leker draghund istället), tränat inkallning och fått gå lös en bit.
Vi gick även förbi fåren, det är intressant att se hur vallningen kommer fram och han hukar sig och smyger förbi de, vill verkligen gå vallkurs med honom men det blir nog inte förrens under hösten/sommaren nästa år, om ens det. Har lagt upp lite planer för nästa år, vilket är först och främst allmänlydnadskurs under slutet av vinter/början av våren, agility/lydnad/rallylydnad under våren och vallkurs under sommaren/hösten.
Under hösten går jag förhoppningsvis på Dingle Naturbruk, inriktning hund, och då har tillgång till Agilitybana varje dag hela terminen(Vad jag vet) och kan träna på egen hand och förhoppningsvis träna.

Men det är nästa år, iår fokuserar vi på att lösa alla Opsis problem, speciellt människo och hundproblemen som hindrar oss så himla mycket, hoppas bara jag kan få tag på en vettig instruktör också, som faktiskt är värd pengarna.

Varför ligga på golvet och vara dötrist när man kan leka "liten" knähund och hoppa upp i mattes knä?

Segt som sirap

Publicerad 2013-09-20 11:19:11 i Allmänt,

Ja, nu har det varit dött på bloggen ett par dagar då jag inte orkat uppdatera.

Det har blivit mycket klossträning och han verkar fatta det ganska bra nu, men det är fortfarande mycket träning där.
Har även mejlat ett hundcenter ang. Agilitykurs, hoppas jag bara har råd med den, det hade nog gjort Opsen gott. Även funderat på att tävla i Nov/Dec/Jan beroende på hur bra han blivit bland andra hundar, men vi gör ju framsteg så fort.

Ska även kolla i hundgruppen om det blir något i helgen, bra hundträning där också!

Aja, ha de bra!

Omkullvält och stolt

Publicerad 2013-09-16 17:01:42 i Allmänt,

Både lyckad och olyckad dag idag. Fast främst lyckad. Vi bestämde oss för att dra till sjön först, med ett stopp vid paddocken på vägen där vi gjorde av med massa energi och kampade med favortskinnet. Opsis reagerar väldigt starkt på kor, de ska skällas på och göras utfall mot, vilket vi självklart tränar mycket på att han inte ska göra. Precis innan sjön är det en smal, kanske 1,2m bred, grusväg och precis brevid är det en kohage, där självklart korna stod och betade så nära vägen de kunde. Jag suckade bara och kortade kopplet, men Opsen hade andra planer han. Kastar sig mot de och jag glider på en grästuva och skrapar upp knäet, och tjuter till och tar tag i baken på honom så han inte går på korna, vilket resulterar att han automatiskt lägger sig brevid mig och "säger förlåt". Något knäppte till i skallen iaf och han gick lugnt med mig förbi de, snacka om att jag blev måttligt chockad. Opsis fick simma sammanlagt kanske 50-60m mn han var inte så sugen på att apportera så det blev bara simning, även på tillbakavägen höll han tyst och gick lugnt. Vi mötte även en jrt och stod 10m ifrån och HAN TOG KONTAKT MED MIG!!!! Han stod och gnydde och tog spontant kontakt med mig, satt hela tiden samt la sig också, jäkla gosegris börjar sköta sig. Han satt vänd mot hunden men tog ändå kontakt med mig, iiih.

Vad händer idag då?

Publicerad 2013-09-16 15:39:01 i Allmänt,

Ja, det är ju frågan. Vad sjutton händer idag?!?

Blir nog en promenad, lite lydnad och kanske långis i skogen, beror på hur mina skavsårsfyllda fötter reagerar på skor.
Ska försöka få Opsis förstå klossträning, samt att hoppa upp i knäet, inte klättra. Hoppa. Kanske tar en snabbis till sjön, låter monstret apportera och simma, men annars händer det nog inte så mycket iom. att. i vandrade igår.

Uppdaterar senare!

Börja blogga, eller?

Publicerad 2013-09-15 23:53:12 i Allmänt,

Jag har äntligen skaffat en blogg främst för mitt egna syfte att kunna dokumentera mina och Opsis äventyr och vår utveckling tillsammans som ett ekipage. Jag har länge planerat detta men det har aldrig kommit till bruk då jag varit för lat för att göra något åt saken.  Jag hoppas att om ett år kunna se tillbaka och reflektera över hur mycket och vad som hänt och vad som blivit bättre och sämre. Även att jag kommit in på det gymnasium jag vill och då ha med honom dit. 
Kanske bör skriva lite från dagen? Vad vet jag, känner mig mest lite skum då jag aldrig bloggat speciellt seriöst.
 
Opsens öron har börjat knasa sig, de ska ena sekunden stå, andra tippa, ser oerhört fult ut. Utöver det vandrade vi med min kusin och familjens hund i sandsjöbackas naturreservat i några timmar, Opsen hoppade i en pöl och levde livet som illaluktande skit(bokstavligen) hund, sprang omkring med pinnar och gjorde av med en massa fysisk energi då jag legat på latsidan de senaste dagarna. Efter några timmar gick vi tillbaka till rastplatsen och väntade på skjuts i en halvtimma så vi passade på att miljöträna och att inte skälla på främmande människor som passerar. 8/10 personer kunde passera utan att bli utskällda, de två som blev stod ett bra tag och stirrade provocerande på honom och skrattade, dvs visade hela fina tandraden, så det får vi jobba på, även vid hantering och introducering av främlingar, men vetesjutton hur jag ska göra där... 
Bjuder på en knasbild med ett ståöra och ett tippöra på Opsis i naturreservatet. 
 
Ha de bra!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela